"Laat mijn stem voor jou spreken"

Radio

Mijn roots liggen uiteraard zoals bij vele generatiegenoten in het radio maken op de toenmalige regionale radiostations. Sommigen kennen mij mogelijk nog van héél lang geleden onder mijn toenmalige alias: ‘Victor Prins’, diskjockey bij Delta Radio, Contact, Reflex en na vele jaren uiteindelijk geëindigd bij Keizerstad.

Alleen plaatjes draaien spreekt me ‘anno nu’ niet meer zo aan, ben geen 20 meer, wil graag iets maken met ‘inhoud’, écht radio maken, liefst iets met diepte, behalve humor, entertainment ook met serieuze, journalistieke inhoud. Vandaar mijn activiteiten op- en met De Praatkast.

Pieter Vorage, directeur Radio M, heeft me midden 2023 heel sympathiek uitgenodigd om bij hen in de studio een demo te maken in de stijl van Radio M | RTV Utrecht, doelgroep leeftijd 45 plus.

Als ik deze demo terugluister dan is het alles behalve vlekkeloos, maar in het tweede gedeelte hoor je wel weer een beetje het sfeertje van ‘Victor Prins’ van de jaren ’90 tot leven komen.

Geweldig om mijn radiovirus weer te voelen opleven, maar uiteindelijk ben ik tot de conclusie gekomen dat ik niet goed in het format van Radio M | RTV Utrecht tot mijn recht zal komen. Maar ik ben Pieter Vorage erg dankbaar voor zijn uitnodiging! Voor de geïnteresseerden de demo: